Harleyrijders stichten Facebookgroep om bijeenkomst te redden

Bezorgde motorliefhebbers vrezen voor de toekomst van het jaarlijkse Harleytreffen in de Limburgse gemeente Leopoldsburg, nu er nieuwe veiligheidsmaatregelen komen. Ruim 3.000 Harleyliefhebbers hebben via een Facebookpagina duidelijk gemaakt dat de bijeenkomst moet blijven bestaan.
Archieffoto

De Facebookpagina Red Harleydays Leopoldsburg heeft al meer dan 3.000 likes verzameld. De motorliefhebbers vrezen vooral dat strengere veiligheidsmaatregelen de toekomst van het evenement zullen hypothekeren. Vanaf dit jaar moeten motorrijders in de afgebakende zones verplicht een helm dragen.

"In het verleden knepen we wel eens een oogje dicht qua veiligheid, maar vorig jaar gebeurde hier nog een ongeval. De gevolgen zouden minder zwaar geweest zijn als die personen een helm hadden gedragen. Daarom zien we dit jaar strenger toe op de naleving van het verkeersreglement", aldus Eric Cenens van de politie.

Een andere nieuwigheid is dat het centrum van Leopoldsburg niet langer drie maar slechts één dag wordt afgesloten. De camping blijft wel drie dagen open.