Heineken koopt Sloveens bier

Heineken neemt voor ruim 114 miljoen euro een meerderheidsbelang in de Sloveense bierbrouwer Pivovarna Lasko. Dat heeft de Nederlandse bierbrouwer zelf bekendgemaakt.

Heineken koopt in eerste instantie 51,1 procent van de aandelen van het Sloveense bedrijf. Die transactie, die nog moet worden goedgekeurd door toezichthouders, wordt gevolgd door een verplicht bod op alle overige aandelen.

Heineken verstevigt met de overname van de twee brouwerijen van Pivovarna Lasko zijn positie in de regio, gaf topman Jean-François van Boxmeer aan. Het aanbod van Heineken wordt volgens hem verrijkt met twee sterke merken: Lasko en Union.

De Belgische brouwer AB InBev had tot begin 2005 een aandeel van ruim 41 procent in Pivovarna Union, maar verkocht het toen aan Pivovarna Lasko.