Hele week werkzaamheden op E40 richting Brussel

Deze week wordt er gewerkt aan het wegdek van de E40 richting Brussel, tussen Bertem en Sterrebeek. Daardoor zullen er op sommige momenten slechts twee rijstroken vrij zijn. De werkzaamheden starten deze voormiddag om 11 uur en zullen tot en met zaterdag duren.
BELGA/LALMAND
Archieffoto

Volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum zijn er maatregelen genomen om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken.

"De werken worden uitgevoerd in drie delen. Ze starten vanmorgen om 11 uur, tot morgenvroeg 6 uur, voor de ochtendspits. Dinsdag en vrijdag wordt dat scenario herhaald. Voor vrijdagmiddag geldt er wel een speciale waarschuwing", benadrukt Beeckman. "Dan is het drukker, richting kust bijvoorbeeld, en dan verwachten we wel meer verkeershinder tussen Leuven en Brussel."