Hond "praat" met bewegende muil tijdens talentenjacht

Vele monden vielen afgelopen weekend open bij het zien van de sprekende hond Miss Wendy tijdens "Britain’s got talent". Niet alleen bleken er geluiden uit haar muil te komen, ze bewoog die muil ook nog, synchroon met de geluiden en woorden. Buikspreker Marc Métral leverde de nodige geluiden, maar die bewegende muil? Was dit niet een lichte vorm van dierenmishandeling? Dierenliefhebbers lieten alvast niet na om via sociale media hun ongenoegen kenbaar te maken.

"Ongelooflijk. Hoe kent zij die woorden?", reageerde jurylid Simon Cowell achteraf. "Je schrijft tv-geschiedenis", aldus een ander jurylid, Amanda Holden. Wat niet volledig correct was, want een gelijksoortige act werd een paar jaar geleden ook al in "America’s got talent" getoond.

Het publiek was onder de indruk en Métral mocht met gemak naar de volgende ronde. Maar al snel werd duidelijk dat, om de muil te bewegen, een nagemaakte metalen neus- en mondstuk gebruikt werd dat via een afstandsbediening de echte muil open en dicht liet gaan. Dat konden dierenliefhebbers maar weinig waarderen. Er werd zelfs aangedrongen op "een officieel onderzoek".

Een woordvoerder van ITV liet intussen weten dat "Métral al sinds 1980 met dieren werkt en dus de nodige ervaring heeft. Bovendien nemen we het welzijn van alle deelnemers, en daarbij horen ook de dieren, erg ter harte. Indien nodig vragen we zelfs de opinie van een derde, onafhankelijke partij."

Hier beneden kunt u het fragment uit "Britain’s got talent" bekijken:

lees ook