KV Oostende ontslaat trainer na "degoutant jeugdincident"

Slecht gepresteerd op je voetbaltraining? Dan moet je een T-shirt met de melding "lul" aantrekken. Volgens ingewijden is dit een praktijk die wel vaker voorkomt in het provinciale voetbal, maar bij voetbalclub KV Oostende blijkt dit ook voor te komen bij de U13, met kinderen tot 13 jaar. Voorzitter Marc Coucke noemt het via Twitter een "degoutant jeugdincident". De voetbalploeg beklemtoont dat het om een "soloactie van de trainer" gaat, maar heeft de man intussen wel ontslagen.

Een 13-jarige jongen kwam onlangs thuis met zo'n T-shirt, en dat vond zijn vader niet grappig. "Dit is middeleeuws. Die kinderen worden gewoon aan de schandpaal genageld", reageert de man tegenover Het Laatste Nieuws.

"Wij betreuren deze soloactie van de trainer", reageert voetbalclub KV Oostende tegen onze redactie. "Bij provinciale ploegen (voor volwassenen, nvdr.) is het "Lul van de week"-principe een gangbare methode om een training op een ludieke manier af te sluiten, maar kinderen kunnen zoiets niet plaatsen en kunnen zich hierdoor ook beledigd en geschokt voelen."

KV Oostende heeft naar eigen zeggen twijfels over de pedagogische aanpak van de trainer en heeft de jeugdtrainer vanmiddag ontslagen.

"Degoutant jeugdincident"

In een reactie op Twitter noemt Marc Coucke, voorzitter van KV Oostende, het voorval een "degoutant jeugdincident". Hij biedt ook zijn excuses aan aan de betrokkenen.