Liliane Saint-Pierre wint 11de "Golden Lifetime Award" voor het Nederlandstalige lied

Liliane Saint-Pierre is de laureate van de 11e "Golden Lifetime Award" voor het Nederlandstalige lied. Een postume award is er voor de vorig jaar overleden Johnny White. Voor het eerst wordt er dit jaar ook een Carrièreprijs toegekend, met Rita Deneve als laureate. De prijzen zijn een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en de stad Aarschot. Ze worden op 13 mei uitgereikt in de Gasthuiskapel in Aarschot.
© VRT

Het Awardcomité onder leiding van Michel Follet koos dit jaar voor Liliane Saint-Pierre omwille van haar 50-jarige carrière in de showbusiness. Ze volgt in de erelijst onder meer Eddy Wally, Jo Vally, Willy Sommers, Will Tura, Rob De Nijs, Willeke Alberti, Nicole & Hugo, Will Ferdy en Bobby Prins op. Sinds enkele jaren wordt er ook een posthume prijs uitgereikt. Na Ann Christy en Louis Neefs valt die eer dit jaar te beurt aan Johnny White.

Onder het motto "Uit het oog, niet uit het hart" riepen de organisatoren dit jaar ook een Carrièreprijs in het leven, bedoeld voor artiesten die om welke reden dan ook vroegtijdig hun zangcarrière hebben moeten stopzetten, maar door de jaren heen een blijvende stempel hebben gedrukt op de waardering van het Nederlandstalige lied. Rita Deneve is de eerste laureate.