Man op intensieve zorg door op hol geslagen paard

Een op hol geslagen paard heeft een man op het strand van Knokke-Heist ernstig verwond. Tijdens een strandwandeling met zes ruiters viel een ruiter van haar paard, waardoor haar dier op hol sloeg. Het paard verwondde daarbij een man, die verschillende zware breuken opliep.
Archieffoto

Tijdens een strandwandeling met zes ruiters, vlakbij het Zwin in Knokke-Heist, viel een vrouwelijke ruiter plots van haar paard. Daarop sloeg het dier op hol richting de zeedijk. Twee andere ruiters gingen meteen achter het paard aan.

"Het dier ging recht op een man uit Antwerpen af. Hij heeft daarbij verschillende breuken opgelopen. De man ligt nu op de afdeling intensieve zorg", aldus Isolde Van Eenooghe van de politie.

"Even verderop liep het paard ook nog tegen een vrouw en haar zoon van negen. Zij liepen geen verwondingen op, maar waren wel in shock en werden even naar het ziekenhuis gebracht. De twee ruiters zijn van hun paard gesprongen om het op hol geslagen paard te bedaren. Zij raakten daarbij ook gewond."

Twee politiemannen te paard die toevallig in de buurt rondliepen, kwamen ter plaatse. Samen met de twee ruiters konden ze alle dieren weer kalmeren.