Marokko rolt een terroristische cel op

De Marokkaanse overheid zegt dat ze een terroristische cel heeft opgerold in het noorden van het land, in de buurt van de stad Nador. Er zijn zeven arrestaties verricht, waaronder ook één in Nederland. Volgens Rabat bereidde de groep aanslagen voor tegen tegenstanders van de terreurgroep IS.

"Ze hielden geheime bijeenkomsten om hun terroristische plannen uit te werken en ze hielden ook paramilitaire oefeningen in de bossen", meldt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Marokkaanse autoriteiten hebben Nederland inlichtingen gegeven die hebben geleid tot de aanhouding van een Marokkaan die in Nederland verblijft en banden had met de terroristische cel. Volgens Rabat probeerde hij in Nederland aan wapens en springstof te raken om er de veiligheidsdiensten mee aan te vallen.

Zo'n 1.500 Marokkanen zijn actief bij allerlei jihadistische organisaties, waaronder ook IS. Rabat volgt die evolutie met argusogen en probeert zoveel mogelijk potentiële terroristen op voorhand uit te schakelen.