Moeizame ochtendspits op E34 door verschillende ongevallen

Op de E34 Turnhout-Antwerpen is de rijbaan weer vrij na verschillende ongevallen in de ochtendspits. Daardoor was het anderhalf uur aanschuiven richting Antwerpen. Een vrachtwagen was omstreeks 7.15 uur in een werfzone tegen betonblokken gereden. Later gebeurde er in de staart van de file nog een ongeval met een tankwagen.

De ochtendspits op de E34-snelweg Eindhoven-Antwerpen is erg moeizaam verlopen. Omstreeks 7.15 uur botste een vrachtwagen ter hoogte van de wegwerkzaamheden in Vorselaar. Omdat de vrachtwagen getakeld moest worden, duurde het een tijdje eer de rijbaan weer volledig vrij was. Het Verkeerscentrum riep zelfs op om de regio rond de E34 indien mogelijk te mijden.

Omstreeks 08.15 uur gebeurde in de staart van de file nog een tweede ongeval. Een vrachtwagen botste ter hoogte van Turnhout op een tankwagen, die geladen was met een gevaarlijke stof. Er vielen geen gewonden, maar in de tankwagen zat wel een klein lek, waardoor de lading moest worden overgepompt naar een andere tankwagen.

Omstreeks 8.45 uur was het nog steeds drie kwartier aanschuiven, Dat liet Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, weten via Twitter. Omstreeks 10 uur was de rijbaan weer volledig vrij en kwam het verkeer weer op gang.