Opnieuw cyberaanval op kranten Rossel-groep

De internetsites van de kranten Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure hebben vanavond een (nieuwe) cyberaanval ondergaan. Zondag was Le Soir al het slachtoffer geworden van een aanval. Uit voorzorg was de site vanavond rond 19 uur enkele minuten lang onderbroken.

De aanval op Le Soir was minder zwaar dan die van zondag, zegt Didier Hamann, directeur-generaal van die krant. De hackers zijn er ook niet in geslaagd om het systeem binnen te dringen. Volgens Hamann krijgt de site overigens elke dag te maken met aanvalspogingen.

Rond hetzelfde tijdstip waren ook de sites van La Libre Belgique en La Dernière Heure moeilijk te bereiken. "Het is exact dezelfde aanval als die bij Rossel (uitgever van Le Soir)", zegt La Dernière Heure-hoofdredacteur Ralph Vankrinkelveldt over de aanval op de site van zijn krant. "De sites hebben tegelijk een enorm aantal verzoeken gekregen", verduidelijkt hij.

Zondagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rosselgroep al plat na een cyberaanval. Maandagochtend diende het bedrijf klacht in tegen onbekenden.