Parket vraagt strafbemiddeling in zedenzaak Saint-Michelcollege

Het Brusselse parket heeft zijn onderzoek naar zedenfeiten door leerlingen van het Etterbeekse Saint-Michelcollege afgesloten. Ze stelt de betrokkenen nu voor om een bemiddeling in strafzaken op te starten. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Als die bemiddeling slaagt, moeten de vijf minderjarige verdachten niet meer voor de jeugdrechter verschijnen.
Archieffoto

In mei 2014 kwam aan het licht dat vijf vierdejaars van het college seksuele betrekkingen gehad hadden met eenzelfde 15-jarig meisje, een medeleerlinge. De feiten zouden plaatsgevonden hebben op 24 januari in een bezinningsoord in Libramont, tijdens een schoolretraite van het college. Een van de betrokken jongens was de zoon van een toenmalig federaal minister.

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar de feiten, samen met het parket Halle-Vilvoorde, en dat onderzoek is nu afgesloten.

"De betrokkenen, de vijf jongens en het meisje, hebben een schrijven gekregen met het voorstel om deel te nemen aan een bemiddeling in strafzaken", zegt parketwoordvoerster Marie-Rose Broucker. "Als iedereen daarmee akkoord gaat en die bemiddeling wordt positief afgesloten, komt er geen vervolging meer."