Rossel-groep verhoogt veiligheidsniveau en dient een klacht in

De Rossel-groep dient een klacht in tegen onbekenden na de cyberaanval die verschillende van haar websites gisteren een tijdlang heeft platgelegd. De groep verhoogt ook het veiligheidsniveau. De betrokken websites werken intussen opnieuw.
Zo zag de website van Le Soir er gisteravond uit.

Gisteravond lagen de websites van onder meer Sudpresse en Le Soir een tijdlang plat. In eerste instantie werd nog gedacht aan een technische storing, maar omstreeks 21.30 uur werd duidelijk dat het om een cyberaanval ging.

Vandaag werken alle websites opnieuw als vanouds. Hoewel het voorlopig gissen blijft wie de daders van de aanval zijn, onderneemt de Rossel-groep alvast actie. Het veiligheidsniveau wordt verhoogd en de groep dient ook een klacht in tegen onbekenden.

"We zijn regelmatig het doelwit van aanvallen, die gewoonlijk snel aan het licht komen", zegt directeur-generaal Didier Hamann van Le Soir. "Maar in dit geval hebben de firewalls niet gewerkt zoals gewoonlijk." De verspreiding van de papieren kranten zou deze morgen evenwel geen hinder ondervinden van de aanval.