Senator Marco Rubio stelt zich kandidaat

In de Verenigde Staten is de Republikeinse senator uit Florida Marco Rubio kandidaat voor het presidentschap bij de verkiezingen in 2016. Dat heeft hij laten weten aan mogelijke sponsors. Rubio is 43, zijn ouders waren Cubaanse vluchtelingen.

In een interview een paar weken geleden had Rubio al laten uitschijnen dat hij kandidaat zou zijn. "In 2016 moet Amerika het blad omslaan, ook de 21ste eeuw kan een Amerikaanse eeuw worden", zo zei hij.

Binnen het Republikeinse kamp hebben ook de senatoren Ted Cruz en Rand Paul zich al kandidaat gesteld voor het hoogste ambt. Ook Jeb Bush, de vroegere gouverneur van Florida en broer van voormalig president George W. Bush, zou nog een gooi kunnen doen naar het presidentschap.

Als Rubio wint, zou hij de eerste president van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn, wat ook geldt voor Ted Cruz overigens.

Bij de Democraten heeft tot nu toe alleen Hillary Clinton zich kandidaat gesteld.