Voorlopig geen nieuwe stakingsacties van Franse luchtverkeersleiders

De luchtverkeersleiders in Frankrijk gaan voorlopig geen nieuwe stakingsacties organiseren. Dat heeft het Nationaal Syndicaat van Luchtverkeersleiders (SNCTA) meegedeeld. Bij een eerste stakingsactie vorige week moest ongeveer de helft van de vluchten in Frankrijk worden geschrapt. De actie had toen ook heel wat gevolgen voor Brussels Airport.

De vakbond, die ongeveer de helft van de 4.000 Franse luchtverkeersleiders vertegenwoordigt, dreigde er na de actie van vorige week mee om van donderdag tot zaterdag opnieuw het werk neer te leggen. Zo wilde de bond de druk op de onderhandelingen over de werkorganisatie en de pensioenleeftijd opvoeren.

Die stakingsplannen zijn nu echter van de baan, aldus de vakbond. Het directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart heeft de vakbond namelijk een voorstel overgemaakt "dat ons voldoening schenkt", aldus algemeen secretaris Roger Rouseau.

De stakingsaanzegging voor 29 april tot 2 mei blijft voorlopig behouden, om de druk hoog te houden voor een definitieve oplossing.