Wordt het prinses Alice of prins James?

De Britten raken stilaan in de ban van de naderende bevalling van Kate Middleton. De hertogin van Cambridge, en vrouw van prins William, is uitgerekend voor deze maand en er wordt volop -hoe kan het ook anders- gespeculeerd over de naam van de baby. Bij de meisjes staat Alice aan kop, bij de jongens voorlopig James.

Eerder verklapte Kate dat de vermoedelijke bevallingsdatum ergens tussen 15 en 30 april ligt. De Britten liggen alvast op vinkenslag en gokken volop op geslacht en naam.

Bij wedkantoor Ladbrokes staat bij de meisjes Alice op kop, gevolgd door Elizabeth, Charlotte en Alexandra. Bij de jongens zijn velen overtuigend van James, gevolgd door Arthur, Henry -zoals prins Harry officieel heet- en zelfs Charles.

Ook bij gokkantoor William Hill prijken de namen Alice, Elizabeth, Charlotte, Victoria en Alexandra bovenaan. Bij de jongens circuleren evengoed James, Arthur, Henry en Alexander.

Vanwaar de naam Alice?

Mocht het tweede kind van William en Kate een dochter worden, waarom zouden ze dan voor Alice kunnen kiezen? Wellicht niet zoals Vanity Fair onlangs schreef omdat Alice op palace rijmt.

Alice komt al verschillende keren voor aan het Britse hof. De schoonmoeder van de Queen heet Alice en wijlen koningin Victoria (die regeerde tot 1901) had een dochter met die naam.  En het is bekend dat Britten erg veel van traditie houden.

De naam James behoorde de vorige keer ook al tot de favorieten, maar uiteindelijk werd de troonopvolger een George (Alexander Louis). James is trouwens de naam van Kates enige broer en bovendien droegen heel wat Britse monarchen al de naam James.

"Ja, een meisje, want ze hebben een vleugje lila gekocht"

Als we het internet mogen geloven, zal het zeker een zusje worden voor George. Maar echte bewijzen zijn er daarvoor niet. Het is eerder wishful thinking, na zoveel mannelijke prinsen (Charles-William-Harry-George)

Zo begon de Britse pers plots een hint te zien in de felroze jas (foto) die Kate droeg op 27 maart, officieel haar laatste werkdag. Vorige week bracht de Daily Mail dan weer uit dat het prinselijke paar in een winkel drie verfkleuren had gekocht, namelijk Henrietta (roze met een vleugje lila), Antoinette (roze met bruin) en Emile (aubergine met roodroze).

U ziet, de Britten zijn opnieuw in de ban van een baby. Kate en William zelf liggen er alvast niet wakker van. Zij kennen naar eigen zeggen het geslacht van hun tweede kind niet.