Amerikaanse lezers lusten homoseksuele pinguïns niet

Heel wat Amerikaanse boekenliefhebbers hebben het moeilijk met het kinderboek "And Tango makes three" van Peter Parnell en Justin Richardson. Het boek staat op de derde plaats in de lijst met lezersklachten van de Amerikaanse vereniging voor bibliothecarissen. In 2006, 2007, 2008 en 2010 stond het boek nog op de eerste plaats in de lijst van de American Library Association.
imago/blickwinkel

De American Library Association heeft het voorbije jaar zeer veel klachten gekregen over het boek "The absolutely true diary of a part-time indian" gekregen. Het boek van Sherman Alexie staat op de eerste plaats in de lijst van boeken waartegen een klacht is ingediend.

De graphic novel "Persepolis" van Marjane Satrapi staat op de tweede plaats en het podium wordt vervolledigd door het kinderboek "And Tango makes three" van Peter Parnell en Justin Richardson.

Dat boek over twee mannelijke pinguïns die samen een pinguïnkuiken grootbrengen stond sinds zijn publicatie in 2005 jaren op de eerste plaats in de klachtenlijst.

In 2014 hebben in totaal 311 mensen een officiële klacht ingediend bij de American Library Association. Dat is ongeveer evenveel als in 2013.