Bagageafhandelaar vliegt mee in bagageruim

Een vliegtuig van Alaska Airlines heeft een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Seattle omdat er een man in het bagageruim vastzat. Het bleek een medewerker van de bagageafhandelaar te zijn. Hij zegt dat hij bij het laden van het vliegtuig in slaap gevallen was.

Vlucht 448 van Seattle naar Los Angeles hing amper een kwartier in de lucht toen de piloot gebonk en lawaai hoorde in de buik van het vliegtuig. "Na het opstijgen merkte de boordcommandant dat er geluiden uit het ruim kwamen", aldus een woordvoerder van Alaska Airlines. "De kapitein keerde onmiddellijk terug naar Seattle, waar hij een noodlanding heeft uitgevoerd".

In het -ijskoude- ruim bleek een medewerker van de bagage-afhandelaar te zitten. Hij werd bevrijd, leek niet gewond, maar werd toch naar het ziekenhuis gebracht. De man is intussen alweer thuis. Aan de autoriteiten verklaarde hij dat hij in slaap gevallen was in het ruim.

Volgens Alaska Airlines had de teamleider van de man gemerkt dat hij vermist was voor het vliegtuig vertrok. De teamleider had nog in het ruim geroepen en de man op zijn gsm gebeld, maar die nam niet op. "Zijn collega's gingen ervan uit dat zijn shift erop zat en hij naar huis was."

De passagiers hebben niets gemerkt van het lawaai in het bagageruim, zeggen ze aan de lokale media. "Niemand op het vliegtuig heeft iets gehoord, niemand wist waarom we terugkeerden. Ze zeiden ons enkel dat alles oké was en dat we niet in gevaar waren. Pas later vertelden ze ons dat er iemand in het ruim zat en dat hij weggebracht was", zegt Marty Collins. De vlucht kon later toch nog vertrekken naar Los Angeles.

De luchtvaartmaatschappij voert nog een onderzoek naar het incident.