Barbara Gandolfi krijgt twee maanden met uitstel voor lasterlijke aangifte

Mediafiguur Barbara Gandolfi is door de Brugse correctionele rechtbank tot twee maanden celstraf met uitstel veroordeeld voor lasterlijke aangifte. Haar ex-echtgenoot en zakenpartner Frédéric Vanderwilt (40) kreeg vier maanden effectief en een geldboete van 1.275 euro opgelegd. Beide beklaagden hadden de vrijspraak gevraagd.
Archieffoto

De hele kwestie kadert in een gerechtelijk onderzoek dat het Brugse gerecht al jarenlang voert tegen de nachtclubeigenaars. In juli 2009 werden in dat onderzoek enkele huiszoekingen uitgevoerd bij de verdachten. Het grote dossier over de financiële handel en wandel van Gandolfi en Vanderwilt is nog steeds hangende.

In augustus 2010 dienden Gandolfi en Vanderwilt klacht in tegen twee speurders van de Brugse federale politie wegens onder andere poging tot schriftvervalsing. Die politiemensen werden hiervoor buiten vervolging gesteld en dienden op 11 december 2013 op hun beurt een klacht in wegens lasterlijke aangifte.

De klacht tegen de speurders kwam er naar aanleiding van de verhoren van acteur Jean-Paul Belmondo. De toenmalige partner van Gandolfi had immers aangegeven dat hij zich tijdens die verhoren onder druk gezet voelde om de relatie met Gandolfi te verbreken. Volgens meester Nathalie Buisseret hadden de beklaagden met hun klacht dus geen slechte bijbedoelingen. Het openbaar ministerie had immers beweerd dat ze met de klacht het lopende witwasonderzoek wilden vertragen.