BNP Paribas Fortis verlaagt spaarrente opnieuw

Vanaf 24 april past de bank BNP Paribas Fortis de spaarrentes naar beneden aan. De rente daalt dus verder, maar heeft nog altijd niet het wettelijk vastgelegde minimumniveau bereikt.

De basisrente voor een gewoon spaarboekje bij BNP Paribas Fortis halveert van 0,20 procent naar 0,10 procent. De getrouwheidspremie blijft op 0,10 procent. In totaal krijgt u dus een rente van 0,20 procent.

Daarmee zit BNP Paribas Fortis dus nog altijd een stuk boven de minimumrente die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft opgelegd aan de banken. Die bedraagt 0,11 procent.

Op de Premium Online Spaarrekening van BNP Paribas Fortis daalt de totale rente van 0,60 procent naar 0,40 procent. Voor de Spaarrekening Plus worden vooral de getrouwheidspremies aangepakt, maar die verschillen naargelang het gespaarde bedrag.

Verwacht wordt dat de andere banken ook het mes in de spaarrente zullen zetten. De rentes blijven dus dalen, onder meer ook omdat de Europese Centrale Bank en de centrale banken van de lidstaten nu begonnen zijn met het opkopen van obligaties van overheden en bedrijven.