Brouwer van "Brugse Zot" naar rechter voor "Vlaamsche Zotten"

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge sleept brouwerij Sint-Jozef uit Opitter bij Bree voor de rechter. Volgens de Bruggelingen lijkt het bier "Vlaamsche Zotten" van de Limburgse brouwer te veel op hun "Brugse Zot".

"Vlaamsche Zotten" is het resultaat van een samenwerking tussen Sint-Jozef en een Fins bedrijf.

De Halve Maan uit Brugge had eerder al een brief geschreven naar Sint-Jozef, maar de Limburgse brouwerij ging daar niet op in. Daarom komt de zaak nu voor het gerecht.

"De naam is verwarrend voor de consument", zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan. "Het gaat om een bier met eenzelfde naam en een gelijkaardige uitstraling, voor ons is er dus sprake van een merkinbreuk. Naar de rechter stappen is de enige mogelijkheid om het bier van de markt te halen."