Celstraf voor stalkster van Willy Sommers

Een 48-jarige vrouw uit Wervik is veroordeeld omdat ze het gezin van Willy Sommers een jaar lang heeft gestalkt. De fan van de Vlaamse zanger had het gezin van Sommers ook met de dood bedreigd. Ze is veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 1.200 euro.

Willy Sommers kan opgelucht ademhalen. Een 48-jarige vrouw die Sommers en zijn vriendin verschillende brieven stuurde is door de rechter in Brussel veroordeeld tot 18 maanden cel en 1.200 euro boete. 

In juni 2012 kreeg de vriendin van Sommers een eerste brief van een onbekende afzender. De brief bevatte een scheldtirade tegen de vriendin van de zanger en foto's van hun kinderen met een zwart kruis over hun hoofden.

Daarna volgden brieven met doodsbedreigingen aan het adres van Willy Sommers zelf. Eind november stuurde de stalkster drie kleine doodskistjes met dode muizen naar Sommers.

De politie vermoedde dat de dader een fan van Willy Sommers was. Sommers herkende op camerabeelden bij de politie een vrouwelijke fan, die dikwijls op de eerste rij zat tijdens zijn optredens. De vrouw beweerde dat haar zoon de brieven had verstuurd, omdat die jaloers was omdat zijn moeder te veel aandacht besteedde aan Sommers.

Willy Sommers reageert opgelucht op de veroordeling. “We zijn door een hel gegaan. Dit heeft meer dan een jaar geduurd en we waren bang om nog iets uit de brievenbus te halen. We konden het eerst niet geloven dat het om een van onze grootste fans ging”, aldus Willy Sommers.