Dader cyberaanval is jonge moslim volgens Anonymous

De Belgische afdeling van het hackerscollectief Anonymous heeft naar eigen zeggen de dader van de cyberaanval op de Franstalige krantenwebsites gevonden. Volgens Anonymous gaat het om een adolescent die gebruikmaakte van de voorhanden zijnde middelen.

Zondag- en maandagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rossel-groep, waaronder lesoir.be en sudinfo.be, plat na een cyberaanval. Ook lalibre.be en DH.be van uitgever IPM werden getroffen.

Beide bedrijven hebben intussen klacht tegen onbekenden ingediend bij de Federal Computer Crime Unit (FCCU).

Volgens Anonymous is de dader een adolescent die in België woont. Hij is betrokken bij Muslim Section, dat banden heeft met de hackers van Islamitische Staat. Het hackerscollectief heeft de Federal Computer Crime Unit op de hoogte gebracht. De jongeman zou de aanslag via Twitter opgeëist hebben. Anonymous claimt dat het zijn private Facebook profiel heeft geïdentificeerd.