Espressomachine is onderweg naar de ruimte

Op de basis van Cape Canaveral in Florida is de onbemande Dragon-capsule gelanceerd. Dat moet voorraden naar de astronauten van het internationale ruimtestation ISS brengen. In de lading bevindt zich ook een espressomachine.
AP2014

De onbemande cabine vervoert 1.810 kilogram voorraden en experimenten voor de astronauten van het ISS. Daaronder is ook een expressomachine voor de Italiaanse astronaute Samantha Cristoforetti die de Amerikaanse oploskoffie aan boord van het ISS beu is.

De lancering van de Dragoncapsule was een succes voor de eigenaar, het Amerikaanse privébedrijf Space X. Dat geldt echter niet voor de poging om de eerste trap van Falcon-9-raket na de lancering veilig te laten landen op een speciaal platform op zee.

De raket raakte daarbij beschadigd en kan dus niet opnieuw gebruikt worden, wat de bedoeling was. Space X -het bedrijf van de Zuid-Afrikaans/Amerikaanse ondernemer Elon Musk- wil met de recuperatie van raketten geld besparen, maar dat lukt dus voorlopig niet.