Esther Gerritsen: "Ik heb JA! gejuicht"

De Nederlandse schrijfster Esther Gerritsen is de auteur van het Boekenweekgeschenk 2016. Ze volgt Dimitri Verhulst op voor de prestigieuze opdracht. "Ik heb JA! gejuicht. Ik was ontroerd omdat ze mij het Boekenweekgeschenk toevertrouwden", reageert de schrijfster op de toekenning van de opdracht.

Het Boekenweekgeschenk is het boek dat jaarlijks tijdens de Nederlandstalige Boekenweek gratis wordt aangeboden aan klanten van boekenwinkels die 12,5 euro spenderen. De oplage van de jongste editie van het boek was goed voor 723.000 exemplaren.

De Nederlandse schrijfster Esther Gerritsen volgt Dimitri Verhulst op als auteur van het Boekenweekgeschenk. Het is al van 2002 geleden dat een vrouw het Boekenweekgeschenk mocht schrijven. In 2002 viel de eer te beurt aan Anna Enquist.

De 43-jarige Esther Gerritsen schreef tijdens haar carrière al een tiental romans. De bekendste zijn wellicht "De kleine miezerige god" en "Dorst". Haar meest recente roman is getiteld "Roxy". De schrijfster wordt al sinds het begin van haar carrière uitgeven door De Geus. Ze schrijft ook een vaste column in VPRO Gids.

"Ik heb JA! gejuicht. Ik was ontroerd omdat ze mij het Boekenweekgeschenk toevertrouwden", reageert Gerritsen op haar aanstelling.