Gewapende man duikt op aan woning van Filip Dewinter

Vanmorgen is een gemaskerde en gewapende man opgedoken aan het huis van Vlaams Belangpoliticus Filip Dewinter in Ekeren bij Antwerpen. Dewinter zelf was op dat moment niet thuis, maar zijn schoonzoon en zwangere dochter waren dat wel. Na enkele woorden te hebben gewisseld met de schoonzoon, liep de verdachte weg.
Jonas Roosens

De verdachte man droeg een zonnebril en een muts, zijn gezicht was voor de rest bedekt met een sjaal. Hij had een pistool in de hand en vroeg aan de schoonzoon van Dewinter in gebrekkig Engels waar Filip Dewinter was. "Met vakantie", antwoordde de schoonzoon. Op dat moment zag de verdachte de dochter van Dewinter en vroeg hij of dat inderdaad de dochter was. De schoonzoon ontkende, waarop de verdachte in paniek op de vlucht sloeg.

De politie - opgebeld door de buurvrouw - hield nog een speractie, maar die leverde niets op. Op dit moment zijn de bevoegde diensten nog op zoek naar de verdachte man.

Het Vlaams Belang spreekt van een poging tot aanslag op Filip Dewinter.