Jeugdtrainer KV Oostende niet ontslagen, maar geschorst

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft voetbalploeg KV Oostende de jeugdtrainer die gisteren in opspraak was gekomen niet ontslagen. De man had een jongen van 13 die op training slecht had gepresteerd verplicht een T-shirt met de melding "lul" aan te trekken.

Het incident leidde gisteren tot nogal wat commotie. KVO-voorzitter Marc Coucke had het op Twitter over een "degoutant jeugdincident", en de club liet weten dat de jeugdtrainer in kwestie zou worden ontslagen.

Dat laatste blijkt vanmiddag voorbarig. "De jeugdtrainer heeft hier dus duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Hij had echter nooit de bedoeling om iemand te kwetsen en hij biedt dan ook zijn excuses aan als iemand zich hierdoor geschoffeerd voelde. Daarom geeft KVO hem een tweede kans. Zijn ontslag wordt omgezet naar een tijdelijke periode van non-activiteit", luidt een nieuwe persmededeling vanavond.

"Intussen zal KVO de interne werking doorlichten om dergelijke zaken in de toekomst te vermijden. Wij zullen ook de ouders van de kinderen samenroepen om tot een constructief debat te komen."

De club is naar eigen zeggen verrast door de heisa in de media. "Wij betreuren het dat deze situatie niet intern kon worden opgelost in plaats van via social media te worden verspreid. Dit lijkt ons voor niemand een ideale situatie. Belangrijk is nu echter dat we een positieve sfeer scheppen om het debat aan te gaan met de ouders.”

Jeugdtrainer Kenny Vandeput reageert aangeslagen. "Ik ga mijn excuses aanbieden", zegt hij in Het Journaal.