Limburg gaat verzusteren met Chinese provincie Guangdong

De provincie Limburg wil meer Chinese bedrijven aantrekken en gaat daarom verzusteren met de Chinese provincie Guangdong.
Guangdong is de thuisprovincie van de grootste producent van niet-militaire drones

Het idee om een partnerschap tussen Limburg en Guangdong te stichten, kwam van Flanders Investment en Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Guangdong ligt in het zuiden van China en is een van de snelst groeiende regio's in het land.

"Ik denk dat het onze taak is om alle mogelijkheden te onderzoeken om tewerkstelling te creëren", zegt Limburgs provinciegouverneur Herman Reynders. "Guangdong is een regio die met dezelfde sectoren bezig is en erg exportgericht is. Dus we zouden moeten proberen om Chinese bedrijven naar hier te halen en teglijk ook bedrijven naar daar te krijgen. Zo kunnen we een goede zaak doen."

Het is niet de eerste keer dat Limburg probeert om op economisch vlak samen te werken met China. Vijf jaar geleden probeerde de provincie te verzusteren met de Chinese provincie Jiangsu, maar dat lukte uiteindelijk niet.