Open Tuinendag dit jaar in teken van eetbare tuinen

De 23e editie van de Open Tuinendag op 27 en 28 juni staat in het teken van "eetbare tuinen". In de grote meerderheid van de tuinen (159 van de 223) die dan worden opengesteld voor het publiek groeit allerhande lekkers zoals groenten, kruiden en fruit.

Op de ene plaats worden bekende gewassen geteeld, elders ligt de nadruk meer op bijzondere (on)kruiden of eetbare bloemen. Soms is de eetbare tuin verscheidene aren groot, dan weer wordt er kleinschalig gewerkt met potten en bakken. Het tuinaanbod is ook dit jaar weer heel divers want zowel moderne als klassieke en ecologische of arbeidsarme tuinen komen aan bod.

Naar aanleiding van deze Open Tuinendag heeft organisator Landelijke Gilden een tuingids uitgegeven met naast een beschrijving, foto, openingsdagen en praktische gegevens per tuin ook suggesties en recepten voor niet-alledaagse gewassen. De gids bevat per provincie tevens handige fiets- en autoroutes langs enkele tuinen.