Opnieuw website van Franstalige krant plat

Ook vanavond heeft een website van een Franstalige krant weer even platgelegen. Rond 20u was de site van Vers L'Avenir niet te bereiken. De informaticaspecialisten van de krant vermoedden eerst dat het ging om een "gewone" panne, maar het bleek toch om een cyberaanval te gaan.

"Alleen de website was aangetast. De redactie kon gewoon voortwerken", klonk het eers bij Vers L'Avenir. Later vanavond bleek dat het toch om een cyberaanval ging. 

"De hacker die de cyberaanvallen van de afgelopen dagen bij onze collega's van de mediagroepen Rossel (Le Soir, red.) en IPM (La Libre Belgique en La Dernière Heure, red.) opeiste, heeft ook de panne van onze website opgeëist", meldt de krant op haar website. "Deze opeising werd geformuleerd van zodra de site offline ging. Deze persoon zou dus aan de oorsprong van deze aanval liggen."

De voorbije dagen werden de websites van de kranten Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure al gehackt. De uitgevers van de kranten hebben een klacht tegen onbekenden ingediend. Ook L'Avenir heeft contact opgenomen met de politie.