Philip Glass krijgt "Nobelprijs voor de kunsten"

De Amerikaanse componist en pianist Philip Glass krijgt de Glenn Gould Prize, ook wel eens "de Nobelprijs voor de kunsten" genoemd. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan "iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de mensheid via de kunsten".

De Glenn Gould Prize wordt uitgereikt door de stichting die de naam draagt van de Canadese pianist, de Glenn Gould Foundation. "Dat is voor mij een bijzondere eer, want ik ben een van de vele muzikanten die door hem geïnspireerd zijn", zegt Glass.

Philip Glass wordt beschouwd als een van de invloedrijkste componisten van hedendaagse muziek. Hij schreef muziek voor opera, experimenteel theater en film. Hij werkte samen met o.a. Allen Ginsburg, Woody Allen en David Bowie.

De Glenn Gould Prize is 100.000 dollar waard. Daarnaast ontvangt de laureaat ook nog een sculptuur.

Meest gelezen