Reuzegrote graffititekening Deurganckdoksluis klaar

De kunstenaar Cazn heeft de laatste hand gelegd aan zijn monumentale graffiti in de Deurganckdoksluis in de haven van Antwerpen. Hij heeft tien weken lang gewerkt aan de muurschildering van 300 meter breed en 9 meter hoog. Eind april wordt de Deurganckdoksluis onder water gezet.

De 300 meter lange graffiti die Cazn maakte voor de Deurganckdoksluis begint met een woestenij, gevolgd door vogels in een reservaat, waarna kleurrijke vissen, haaien, een zeemeermin, Neptunus en schepen in de haven op de kolkmuur verschijnen.

De tekening zal zichtbaar blijven vanuit de controletoren, al zal ze soms deels onder water verdwijnen, afhankelijk van het getij.

Ondertussen wordt aan het Deurganckdok alles in gereedheid gebracht om de sluis vanaf 27 april te vullen met water. Om dit te realiseren, wordt een verbinding gemaakt tussen het Waaslandkanaal en de te vullen sluis.