Stichting Animal Rights dient bezwaarschrift in tegen proefdiercentrum

De Stichting Animal Rights, een dierenrechtenorganisatie uit Nederland, gaat een bezwaarschrift indienen tegen wat ze noemt "de uitbreiding van het proefdiercentrum van de Universiteit Gent".

De universiteit ontkent dat het om een uitbreiding gaat. "Het is zeker geen uitbreiding maar eerder een vervanging van verschillende andere kleinere faciliteiten die momenteel gedelokaliseerd zijn", zegt Isabel Paeme, hoofd communicatie.

De universiteit beklemtoont ook dat het nieuwe animalarium van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen enkel geschikt is om muizen te huisvesten, en geen grotere proefdieren zoals varkens en schapen zoals Animal Rights beweert.

De dierenrechtenorganisatie verzamelde meer dan 12.000 handtekeningen voor haar bezwaarschrift. Die worden later vandaag aan het stadsbestuur van Gent overhandigd. Animal Rights vraagt de stad om geen milieuvergunning toe te kennen.