Vincent van Gogh krijgt glossy magazine

De Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) krijgt zijn eigen glossy. Vrijdag verschijnt het magazine 'Vincent', een tijdschrift over "bevlogenheid, talent en rebellie geïnspireerd op en door de kunstenaar".
AP2012

De voorlopig eenmalige uitgave van Vincent komt uit ter gelegenheid van het 125e sterfjaar van Van Gogh. In het blad vertellen vijf willekeurige Van Goghs en achterneef Willem van Gogh hoe het is om "Van Gogh" als achternaam te hebben.

Ook wordt Vincents afgesneden oor van veel kanten belicht en vertelt Hollywoodster Johnny Depp dat Van Gogh zijn favoriete outsider is. Het magazine telt 92 pagina's, verschijnt in een oplage van 140.000 exemplaren en kost net geen tien euro.

Ook andere uitgevers grijpen de dood van de kunstschilder 125 jaar geleden aan voor speciale boeken. Onlangs verscheen "Sammie en Nele bij Van Gogh", een voorleesboek op rijm voor kleine kinderen. In Nederland en België worden talloze exposities gewijd aan de beroemde kunstenaar.