Vrouwonvriendelijk of gewoonweg speels?

Lewis Hamilton was afgelopen zondag een en al vreugde na zijn overwinning in de Grote Prijs van China. De Formule 1-coureur vierde zijn zege door een van de aanwezige bloemenmeisjes te trakteren op een heuse champagnedouche. Toch leek die hier maar weinig door geamuseerd. "Wat een egoïstisch en onattent gedrag van Hamilton", klonk het achteraf.

Roz Hardie van Object, een organisatie die seksisme in de media aan de kaak stelt, was duidelijk in diverse Britse media: "De champagne werd rechtstreeks op het gezicht van de vrouw gespoten, die daar weinig tegenover te plaatsen had. Hamilton zou in de toekomst beter nadenken voor hij zoiets doet. Het is voor de meesten toch duidelijk dat zij dit niet leuk vond."

"Ze had als aanwezige op dat podium natuurlijk ook niet veel meer keuze dan daar te staan en te ondergaan. Dat moest Hamilton toch weten. Maar hij maakte duidelijk misbruik van de situatie. Jammer dat zo’n belangrijke overwinning ontsierd werd door dit onattente gedrag."

Ook op sociale media volgden opmerkingen als "Hamilton is een pestkop" en "Dit is onaanvaardbaar". Sommigen vonden zelfs dat Hamilton zijn excuses moest aanbieden.

Toch kreeg Hamilton ook steun na de negatieve opmerkingen. Volgens hen hoort zo’n champagnedouche nu eenmaal bij een Formule 1-wedstrijd: "Wie zich dus op een podium begeeft na een wedstrijd, weet wat te verwachten."

lees ook