Website bundelt vragen over gezondheid en milieu

Mag je sporten langs een drukke weg? Hoe kan je schimmelproblemen in je woning vermijden? Hoe voorkom je een tekenbeet? Wie vragen heeft over de effecten van het milieu op de gezondheid - van gsm-stralingen en pesticiden tot schimmel en kakkerlakken in de woning - kan voortaan terecht op nieuwe website www.gezondheidenmilieu.be.

De website www.gezondheidenmilieu.be is ontwikkeld door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de medisch milieukundigen van de Vlaamse Logo's (Lokaal Gezondheidsoverleg), met steun van de Vlaamse overheid. Correcte informatie kan ongerustheid voorkomen en ook mogelijke gezondheidseffecten vermijden, zegt VIGeZ in een mededeling over de website.

De milieuthema's die aan bod komen, zijn in zes categorieën gegroepeerd: gezond binnen, gezond buiten, straling, ongewenste dieren, verkeer en "hotspots", plaatsen in Vlaanderen waar de milieuvervuiling hoger is, bijvoorbeeld doordat er vroeger een vervuilende fabriek stond.

De website richt zich zowel tot het grote publiek als tot gemeenten, scholen, kinderdagverblijven en artsen.