Zwaarbewapende agenten bewaken Opera tijdens voorstelling "La juive"

Een grote politiemacht heeft de Opera in Gent bewaakt tijdens de voorstelling "La juive". De Schouwburgstraat werd deels afgezet.
beelden VRT

De operavoorstelling "La juive" gaat over een ontwrichte samenleving die haar heil zoekt in extremisme. Het stuk werd in de schouwburg in Gent gespeeld naar aanleiding van een Joods symposium dat vanaf vandaag van start gaat.

Omdat de joden de voorbije maanden wel vaker het doelwit zijn geweest van extremisten, nam de politie geen enkel risico. Het voetpad aan de Schouwburgstraat werd afgespannen met politielinten en er stond permanent een vijftal agenten voor de toegangsdeur.

Ook in het operagebouw zelf en in Café Theater liepen er tot op de tanden bewapende politiemensen rond die moesten instaan voor de veiligheid van het joodse publiek. Rond half een ’s nachts was de voorstelling voorbij.

Meest gelezen