"Uittocht van de kust naar het binnenland verloopt gespreid"

De uittocht van de kust naar het binnenland na een zonovergoten vakantiedag verloopt rustig en gespreid. Het verkeer op de E40 richting binnenland, op de N8 van Veurne naar Kortrijk en op de expresweg van Knokke naar Antwerpen is erg druk, maar verloopt zonder lange files of wachttijden. Dat zegt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaamse Verkeerscentrum.
Archieffoto

"De automobilisten lijken niet gehaast", zegt Beeckman aan Belga. "Sommige mensen keren vroeger terug, andere later, waardoor de drukte nog meevalt. Woensdagavond is het op de E40 15 à 20 minuten aanschuiven in de omgeving van Gent en staat er op de N8 een file door wegwerkzaamheden in de omgeving van Oostvleteren."

Volgens Beeckman duurde het tot 14.30 uur voor de laatste file richting kust was opgelost. Wanneer mensen massaal voor het werk op de weg zijn en er tegelijk een piek is in het vrijetijdsverkeer naar de kust of bijvoorbeeld dieren- en pretparken wordt het risico op incidenten groter, aldus nog Beeckman.

"Een combinatie van grote volumes bestuurders die minder en meer ervaring hebben op de weg en die niet op elkaar ingespeeld zijn, kan tot een meer risicovolle mix leiden."