Biotechbedrijf Galapagos wil naar Nasdaq

Het Belgische biotechnologiebedrijf Galapagos uit Mechelen gaat een notering aanvragen op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Galapagos zou ook in Europa extra geld willen ophalen.

Galapagos is nu al genoteerd op Euronext Brussel en Amsterdam. Nu heeft het bedrijf dus een aanvraag ingediend voor een notering op de Nasdaq in New York. Het heeft daartoe een document ingediend bij de Amerikaanse financiële regulator SEC.

Hoeveel Galapagos wil ophalen, is niet meegedeeld, maar volgens De Tijd zou het gaan om 100 miljoen euro. Tegelijk zegt Galapagos dat het ook in Europa extra aandelen zal uitgeven of een private plaatsing zal uitvoeren.

Vandaag boekte het aandeel van Galapagos op de beurs van Brussel een winst van 17%. Dat gebeurde nadat het bedrijf erg goede testresultaten had gepubliceerd voor een geneesmiddel tegen reuma. Als die bevestigd worden, zal de Amerikaanse partner AbbVie het verdere onderzoek overnemen en krijgt Galapagos een licentiebetaling van 200 miljoen dollar.