Gevaarlijkste bocht van België veiliger na snelheidsbeperking

In de bocht van Machelen (de aansluiting van de E19 met de Brusselse Binnenring) gebeuren minder ongevallen. Vorig jaar gebeurde er gemiddeld iedere week een ongeval en daarom werd de maximumsnelheid er teruggebracht van 120 naar 90 kilometer per uur.

Jurgen Dhaene van de Wegpolitie: “Van de collega’s ter plaatse horen we en uit de snelheidscontroles die we er nu al gehouden hebben, zien we een sterk dalende trend in het aantal incidenten en ook de snelheid lijkt er stilaan te dalen.”

Toch lijkt de nieuwe maximumsnelheid toch nog niet bij iedereen ingeburgerd, want het aantal snelheidsovertredingen in de scherpe bocht liggen hoger dan op andere flitslocaties. Om automobilisten nog extra te waarschuwen, zal ook het dynamische bord boven de snelweg er de nieuwe maximumsnelheid aangeven.