James Bond bindt de strijd aan met landmijnen

De Britse acteur Daniel Craig is door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon aangesteld als VN-ambassadeur. De James Bond-acteur wordt de eerste wereldwijde ambassadeur voor de verwijdering van landmijnen en andere rondslingerende explosieven.

Ban Ki-moon heeft Daniel Craig een "license to save" in plaats van een "license to kill" gegeven. In tegenstelling tot het gewelddadige filmpersonage James Bond, zal de vredelievende acteur Daniel Craig zich inzetten om de strijd tegen explosieven aan te binden.

"Ik ben heel blij dat je je invloed als wereldster wil inzetten om wereldwijd actie te voeren om mijnen te vernietigen", aldus Ban Ki-moon in New York.

De secretaris-generaal van de VN drukte zijn waardering uit voor de Britse acteur. "Net zoals miljoenen filmliefhebbers zit ik op het puntje van mijn stoel wanneer ik Daniel Craig als James Bond halsbrekende toeren zie uitvoeren. Het verheugt me des te meer dat hij zijn bekendheid zal inzetten voor het goede doel", klonk het.