Koning Filip viert 55e verjaardag samen met koningin Margrethe

Koning Filip is vandaag 55 geworden. Hoewel hij zijn verjaardag volgens het Paleis in privékring viert, worden hij en koningin Mathilde vanavond alsnog in Kopenhagen verwacht. Daar vindt een galadiner plaats naar aanleiding van de 75e verjaardag van koningin Margrethe II.

Koning Filip is op 15 april 1960 geboren, vandaag precies 55 jaar geleden. Het Paleis laat weten dat het staatshoofd zijn verjaardag in privékring viert. Ook de verjaardag van zijn jongste dochter Eleonore (kleine foto) morgen, wordt een privégebeuren. Zij wordt zeven.

Jarig of niet, de koning moet vandaag het vliegtuig op voor een officiële aangelegenheid. In Kopenhagen vindt immers een galadiner plaats ter ere van de Deense koningin Margrethe II (foto onder) die morgen 75 wordt. Zowel koning Filip als koningin Mathilde is voor dit diner uitgenodigd.

In het verleden heeft de Belgische koninklijke familie verjaardagen wél voor het oog van de camera gevierd. Zo was de pers in het voorjaar van 2008 welkom op het kasteel van Laken voor de 80e verjaardag van koningin Fabiola. In juni vorig jaar blies de koninklijke familie dan weer verzamelen in het BELvue museum in Brussel voor de 80e verjaardag van koning Albert II. Daar werd toen een tentoonstelling over de regeringsjaren van het voormalige staatshoofd geopend.