Lange tijd filerijden om te genieten van de zon aan de kust

Het is vanochtend lange tijd erg druk geweest op de E40 richting de kust. Oorzaak was een reeks ongelukken. Op het hoogtepunt liep de wachttijd op tot meer dan drie uur.
(Archieffoto)

Rond 9 uur gebeurde in Nevele een kop-staartaanrijding waarbij een vijftal voertuigen betrokken was. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar niemand raakte ernstig gewond. De linkerrijstrook was tot iets voor 10 uur versperd en in de staart van de file na het ongeval gebeurde nog een aanrijding. Er stond een file vanaf Sint-Denijs-Westrem tot Drongen en ter hoogte van Nevele.

Tussen Nevele en Aalst gebeurden alles samen vier kop-staartaanrijdingen, meldt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. In Aalst zijn vijf voertuigen op elkaar gebotst.

Door alle ongevallen was het een hele tijd lang aanschuiven, soms tot wel drie uur. Wie toch naar de kust wou, werd aangeraden om een alternatieve route te nemen of gebruik te maken van een van de extra treinen. Ook vanavond zijn er extra treinen van aan de kust richting binnenland.