Nederlandse koningin Máxima waagt zich op Twitter

De Nederlandse koningin Máxima heeft een profiel op Twitter geopend. Ze betreedt de sociaalnetwerksite in haar hoedanigheid van "Special Advocate" van VN-secretaris-generaal Ban-Ki-moon.

Sinds 2009 is Máxima UN Secretary-General's Special Advocate for Inclusive Finance for Development. In die functie adviseert ze Ban Ki-moon en zet ze zich in voor financiële dienstverlening wereldwijd met als doel armoede te verlichten en de economie te stimuleren.

Het is in die hoedanigheid dat ze sinds vannacht op Twitter actief is. Via de sociaalnetwerksite wil ze in de toekomst nieuws en inzichten delen. Volgens de NOS is het evenwel de VN zelf die het profiel beheert.

De Nederlandse monarchie as such is al langer op Twitter actief via het profiel Koninklijk Huis. Daarop verschijnen nieuwtjes over de Nederlandse koninklijke familie.