Netflix: veel meer abonnees, maar dure dollar weegt op winst

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix heeft in het eerste kwartaal fors minder winst geboekt, vooral als gevolg van een dure dollar. Dat bleek uit cijfers die het bedrijf publiceerde.

Onder de streep hield Netflix 24 miljoen dollar (omgerekend 22,4 miljoen euro) over, tegen ruim 53 miljoen dollar een jaar eerder.

Wel wist de onderneming zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten meer abonnees dan verwacht binnen te halen. In de VS nam het aantal klanten met 2,3 miljoen toe terwijl in de rest van de wereld 2,6 miljoen abonnees werden toegevoegd. Netflix heeft nu in totaal ruim 62 miljoen abonnees.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1,6 miljard dollar. Dat was bijna een kwart meer dan in het eerste kwartaal van 2014.
 

Meest gelezen