Oma Reus speelt de hoofdrol in nieuw Antwerps reuzenfeest

Antwerpen krijgt na vijf jaar opnieuw bezoek van de reuzen van Royal de Luxe. Deze keer is Oma Reus de blikvanger, laat het Franse gezelschap weten. De reuzen komen naar Antwerpen op 19, 20 en 21 juni.
AFP

Het is al de vierde keer dat de reuzen van Royal de Luxe naar Antwerpen komen. Met hun poëtische spektakel op verschillende, vaak verrassende plaatsen in de stad, lokken ze honderdduizenden toeschouwers.

De nieuwe voorstelling "Le mur de Planck" was eerder al te zien in de Franse stad Nantes, thuishaven van Royal de Luxe, en in Groot-Brittannië en Australië. Ze draait rond Oma Reus, die uit de ruimte is gevallen en zo in Antwerpen belandt. Alleen haar lichaam is er al, haar geest dwaalt nog rond van ster tot ster.

In de voorstelling zal ook de Kleine Reuzin opnieuw van de partij zijn, een van de hoofdrolspeelsters van de laatste voorstelling uit 2010. De reuzen zullen drie dagen lang de klok rond te zien zijn op verschillende plaatsen in de stad. Meer info over hun doortocht vind je hier.