Ook France Télévisions slachtoffer van cyberaanval

Ook in Frankrijk zijn (websites van) mediakanalen het slachtoffer van cyberaanvallen. De mediagroep France Télévisions maakte vandaag bekend dat hackers erin geslaagd zijn om enorm veel gegevens te onfutselen. France Télévisions geeft toe dat zijn beveiliging onvoldoende was.

France Télévisions is de oudste mediagroep van Frankrijk en verzorgt de publieke uitzendingen, via onder meer de kanalen France 1, France 2 en France 3.

De cyberaanval volgt een week na die op de zender TV5Monde, die werd opgeëist door zelfverklaarde IS-militanten, maar lijkt eerder een geval van "klassieke piraterij" te zijn. Het doel was gegevens van de mediagroep in handen te krijgen.

In totaal werden de gegevens van zo'n 100.000 contactpersonen ontfutseld. Behoorlijk veel, maar volgens France Télévisions toch "maar" één procent van zijn miljoenen contactpersonen.

Meest gelezen