Rode vlag in Hoge Venen vanwege risico op brand

Sinds vandaag is de rode vlag gehesen in het centrale deel van de Hoge Venen. Het gebied is niet toegankelijk voor voetgangers wegens brandgevaar. In de Vlaamse natuurgebieden, zoals de Kalmthoutse Heide, geldt momenteel nog code geel.
(Archieffoto)

"Vanwege de weersomstandigheden de afgelopen dagen is het risico op brand toegenomen", zegt Haute Ardenne. Delen van de Hoge Venen zijn wel nog toegankelijk. Het gaat om de delen die aan de rand van de weg liggen en dus makkelijk toegankelijk zijn voor de hulpdiensten in geval van brand.

De code geel die in de Vlaamse natuurgebieden geldt, "betekent dat dat we intern wel al waakzaam zijn en daarvoor de nodige procedures volgen, maar voor de bezoekers verandert er nog niets", zegt Marie-Laure Vanwanseele van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). "Pas vanaf code oranje communiceren wij actief. Gezien de weersvoorspellingen kan dat eventueel volgen in de loop van de komende dagen of weken."