Segway in Chinese handen

Segway, de Amerikaanse producent van de gelijknamige elektrische tweewielers, komt in Chinese handen. Hij wordt overgenomen door de Chinese start-up Ninebot, een bedrijf waartegen Segway een zaak had lopen wegens patentinbreuken.
2015 Invision
Kevin James komt met een segway aan op de première van "Paul Blart: mall cop 2"

"We hebben veel afgekeken van Segway en nu zijn we in het bezit van de onderneming", zei Ninebot-topman Gao Lufeng op een persconferentie.

Segway-voorzitter Rod Keller verwelkomde de deal via een videoverbinding vanuit de Verenigde Staten. "Samen kunnen we de ontwikkeling van producten bespoedigen en nieuwe markten veroveren", stelde hij.

Ninebot bracht afgelopen jaar eigen tweewielers op de markt. De Amerikaanse internationale handelscommissie startte in november een onderzoek naar Ninebot en een reeks andere Chinese bedrijven die Segway-achtige toestellen verkopen in de VS. Volgens Segway pleegden ze patentinbreuken.

De overnameprijs is niet bekendgemaakt.