Tjeerd Gerritsen wint Wim Sonneveldprijs 2015

Tjeerd Gerritsen heeft de grote finale van de Wim Sonneveldprijs 2015 gewonnen. De cabaretier won ook de publieksprijs in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De jury van de onderscheiding omschrijft Gerritsen als een zelfverzekerde cabaretier die boeiend was van het begin tot het eind.
Sanne Rosbag

De Nederlandse cabaretier Tjeerd Gerritsen heeft de finale van de Wim Sonneveldprijs 2015 gewonnen. De jury en het publiek verkozen Gerritsen voor de andere Nederlandse finalistes Marjolein de Graaff en Elke Vierveijzer.

De Wim Sonneveldprijs wordt sinds 1988 elk jaar uitgereikt op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Gerritsen was dit jaar een overtuigende winnaar volgens de jury.

"Tjeerd Gerritsen steeg boven zichzelf uit. Hij was zelfverzekerd en boeiend van het begin tot het einde. Alles viel op zijn plek tijdens zijn optreden", aldus de jury. De tweede prijs ging naar Marjolein de Graaff en Elke Vierveijzer eindigde op drie.

Meest gelezen