Twee Vlaamse kortfilms naar Filmfestival van Cannes

Twee Vlaamse kortfilms zijn geselecteerd voor de komende editie van het Filmfestival van Cannes van 13 tot 24 mei. "Copain" van Jan en Raf Roosens neemt deel aan de officiële competitie en dingt mee naar de Gouden Palm voor beste kortfilm. "Het paradijs" van Laura Vandewynckel wordt vertoond in de nevensectie Cinéfondation.

Het Filmfestival van Cannes is een van de meest prestigieuze filmevents ter wereld. De makers van de twee Vlaamse kortfilms die geselecteerd zijn, zijn bijzonder tevreden over hun selectie.

"Copain" van Jan en Raf Roosens maakt kans op de hoofdprijs in de officiële competitie. "Irreëel! We kunnen het bijna niet geloven! Tijdens het maken van je kortfilm droom je van Cannes, maar de kans dat je werkelijk kan meedingen naar de Gouden Palm is zo klein dat je het bijna niet mag hopen", klinkt het.

"Copain" vertelt het verhaal van een adolescent die zich gevangen voelt tussen twee werelden, die van zijn welgestelde conservatieve ouders en die van zijn vrienden uit een sociale woonwijk.

Animatiefilmmaakster Laura Vandewynckel mag haar film "Het paradijs" voorstellen in de nevensectie Cinéfondation in Cannes. Vorig jaar won ze als studente aan het RITS een VAF Wildcard met haar eindwerk. "Het paradijs" kan best omschreven worden als een sociaal-kritische reflectie op toerisme en immigratie.

Meest gelezen